Marczinka Mátyás

#üzletiélet

Marczinka Mátyás vagyok, marketinges, mentor, író és üzletember. Az a szerencsés ember vagyok, aki valóban azzal foglalkozik, amivel szeretne. Nincsen főnököm és megtanultam a pillanatnak élni. Az elmúlt évek során volt szerencsém együttműködni különféle cégekkel, szervezetekkel és a KKV szektor vállalkozóival. Tanulmányaim és kreatív személyiségem, valamint az évek alatt gyűjtött tapasztalatok és praktikák segítettek kialakítani azt a képességet, melynek köszönhetően gyorsan átlátok egy szervezetet és megtalálom a háttérben húzódó problémák gyökereit, amelyeket aztán közös erővel megoldhatunk. 

Több vállalkozásnak és szervezetnek voltam alapító tagja, ügyvezetője valamint elnöke. Minden esetben törekedtem arra, hogy minden olyan munkafolyamatot elsajátítsak, ami az adott terület működéséhez és a siker eléréséhez elengedhetetlen. 

Az üzleti kompetenciáim fejlesztésében sok ember játszott meghatározó szerepet, kiknek ezúton is köszönetem fejezem ki. Ők nemcsak a szakmai előrehaladnom segítették, hanem megtanították nekem az üzleti világ és az emberi kapcsolatok egyensúlyát. Korábbi főnökeim hamar megbíztak bennem és felelősségteljes pozíciókba helyeztek, ami akkoriban nagy motiváció volt számomra. Majd 2016-ban döntöttem úgy, hogy megalapítom saját vállalkozásomat és márkámat a WakeUp Community Center-t, amely többszáz vállalkozóval és a belvárosban több közösségi irodával, saját fejlesztésű franchise programmal, online magazin szerkesztőséggel és egy webshoppal hat éven keresztül működött, majd cégcsoporttá alakult és végül 2022-ben megszűnt.  

A szép időszakok jó emlékekké, a rosszak tanulságos leckévé váltak életemben. Büszke vagyok rá, hogy számos sikeres projektet tudhatok magaménak. Természetesen mögöttem is állnak kudarcok és bukások, amelyek mind tanítottak számomra valamit, amit máshogy nem tudtam volna megtapasztalni. Ahhoz, hogy a nehéz időszakokban is motivált tudjak maradni szükségem volt célokra. Nem minden esetben kell nagy célokra gondolni. Pályakezdőként például egyetlen cél vezérelt: nem akartam, hogy egy vagy éppen több felettem álló főnök mondja meg, mikor kell dolgozni, mit kell tennem és mennyi időt kell a munkahelyemen töltenem, hogy nevetségesen alacsony fizetést kapjak. Bár életem során át kellett élnem ezt az időszakot is, mert bár jómódú családból származom gyermekkorom óta célom volt, hogy ne haljak éhen. Gyerekkorom óta érdeklődtem a jog és a színművészet iránt, így mind a két irányba tettem egy kitérőt. 

A célok mind a mai napig kiemelt szerepet játszanak az életemben, hiszen azt vallom, ha valahová elindultam és éppen nem vezet oda út, akkor csinálok egyet. De mindenképpen odaérek. Új célként és új vállalkozásként a VMN – Value Makes Network felépítése, fenntartása és üzemeltetése szerepel, ahol a vállalkozók biztos bázisra, szakértelemre és támogató közösségre találhatnak. Céljaim között szerepel, hogy befejezzem könyvem, amely az eddigi életem tanulságait és teljes történetét öleli át.

Nem szeretem az átlagos dolgokat és minden esetben a természetes tökéletességre törekedek. Hiszem, hogy az indulásnál egy félkész projekt is tud olyan tökéletes lenni, mint a piacon lévő évekig fejlesztett társai, ha van mögötte valami különleges erő, amely miatt az ügyfelek azt választják. Az élet minden területén fontos számomra az egyediség és szabad mentalitás. Hiszem, hogy az őszinte véleménynyilvánítás, az alázat és a humor nagy dolgokra képes, még akkor is, ha az éppen senkit nem érdekel. A véleményben az a csodálatos, hogy mindenkinek van és bármikor, akár egyik pillanatról a másikra megváltoztathatod anélkül, hogy bárkinek is beleszólása lenne. 

Munkám során az olyan különleges személyeket keresem, akikkel közösen építhetjük egymást.  Örömmel tölt el, hogy kollégáim között is olyan egyedi, szabad gondolkozású, szakmájukban elismert szakemberek vesznek körül, akikkel együttes erővel támogathatjuk egymást és egy kicsit jobb hellyé varázsolhatjuk ezt a világot. 

#magánélet

Bohém. Elegáns. Arrogáns. Kitartó. Munkamániás. Humoros. Kimért. Kedves. A barátaim általában ezekkel a szavakkal jellemeznek. A magánéletemet mostanra sokkal inkább megélni, mint megosztani szeretem.

A szabadidőmben általában az utazást választom vagy egy jó éttermet a baráti társaságommal, de előfordul, hogy inkább otthon maradok és egy jó chardonay társaságában olvasok. 

Mindig érdekelt, hogy mi mozgatja igazán a világot a látható és könnyen megmagyarázható szex, pénz, hatalom elven túl, így hosszú éveket töltöttem el az önfejlesztés rögös útján. Kipróbáltam számtalan önfejlesztő technikát és mivel mindig jobban szerettem emlékeket gyűjteni, mint tárgyakat, ebből kifolyólag számos országba, többek között nepálba, amerikába, indiába is elutaztam annak reményében, hogy meglelem kérdéseimre a válaszokat. De sokszor volt, hogy a válaszok helyett még több kérdéssel tértem, haza. 

Szenvedélyesen szeretek más kultúrákat megismerni, felfedezni és a helyiekkel pár szót váltani, hogy ők miként élik meg a mindennapokat, milyen ételeket esznek és milyen hit szerint élik mindennapjaikat. Az emlékeimet legtöbb esetben dallamokban, ízekben, illatokban tárolom és egy pillanat alatt képes vagyok gondolatban visszatalálni oda, ahol azt először tapasztaltam.